Ghid Romania | Online Ghid Romania
Luni, 30.03.2015 Despre Romania Atractii turistice Harti orase Interes public Obiective E-Mail
Cursuri de fotografie
Dan Dinu Photo
home › atractii turistice

Atractii turistice in Romania

Prezentare generala

Istoria zbuciumata a acestui secol nu a ocolit nici Romania. Luptele din ambele razboaie mondiale, instalarea Cortinei de Fier dupa 1945, in ultimii ani ai regimului Ceausescu opresiunea dura si xenofobia, si dupa 1989, dificultatile tranzitiei, ca si neajunsurile din zona legate de infrastructura si servicii, au impiedicat o actiune eficienta de capitalizare a unui impresionant potential turistic.

România poate satisface cele mai diverse gusturi ale turistilor. Varietatea formelor de relief, de la "Alpii Transilvaniei" la insoritele plaje ale Marii Negre, diversitatea vegetatiei si a faunei creeaza un climat propice turismului in orice luna a anului, atragându-i pe cei care doresc sa se retraga in mijlocul naturii. România, o tara cu 45% populatie rurala, poate oferi celor care indragesc arta si cultura populara forme de viata pe care civilizatia tehnica nu le-a transformat in istorie.

Pentru cei interesati de istorie, Imensul sanctuar de la Sarmizegetusa vorbeste despre populatia locala geto-dacica, vestigiile de la Histria vorbesc despre colonistii greci care au poposit pe coasta Marii Negre in urma cu 2500 de ani, ruinele podului construit intre 103-105 de imparatul Traian la Turnu Severin, peste Dunare, parte importanta a tehnicii antice, vorbeste despre geniul constructorilor romani. Evul Mediu romanesc este ilustrat de orasele fortificate si manastirile care reprezinta o originala sinteza intre elemente bizantine si central europene.

Alpinistii si speologii (in România exista cam 11000 de pesteri), vânatorii si pescarii pasionati, iubitorii sporturilor nautice si a celor de iarna, toti pot sa-si transforme visele in realitate pe pamântul României. Câteva din cele 140 de statiuni termale nu furnizeaza doar facilitati pentru o eficienta cura medicala dar sunt si locuri cu inteles istoric. Baile Herculane si Geoagiu, spre exemplu, datând din timpul Daciei Romane, dar si destinatii favorite pentru capete incoronate ca Imparateasa Maria Tereza sau Imparatul Napoleon III.

Pentru cei pasionati de jocurile de noroc un mare numar de cazinouri au fost deschise dupa 1989. Concertele, festivalurile folclorice, muzeele de arta si de istorie completeaza posibilitatile de recreere, odihna sau cura. In sfârsit desi nu la urma, bucataria romaneasca cu feluri exotice pentru turistii occidentali, ca si gama variata de vinuri (România este al cincilea producator de vin din Europa) ca si binecunoscuta tuica se adauga la lista de atractii turistice. Cei care doresc sa sa-si ia o amintire pot gasi o varietate de obiecte de arta populara: ceramica, obiecte sculptate in lemn, obiecte din piele, unele fara metal, covoare si cuverturi cu motive florale românesti, si, icoane pe lemn sau pe sticla (specifice zonei), picturi naive si alte obiecte de arta.

Va invitam sa descoperiti Romania!

Un scurt clip de prezentare

 

susˆ

FireFox | Rediscover the web
 Curs valutar (BNR)
1=4.1233Ron EUR a stagnat 0
1$=2.9224Ron USD a stagnat 0
alte valute
 Convertor valutar